Buro Klink

  /  Orthopedagoog   /  Meer leesplezier met een leeshappertje
orthopedagoog dyslexie Utrecht

Meer leesplezier met een leeshappertje

Vorige week is de Kinderboekenweek van start gegaan met als thema ‘En toen?’, boeken over geschiedenis. Hoewel veel kinderen met dyslexie niet van lezen houden, het kost hen immers heel veel moeite, is het wel de aangewezen week om het lezen bij je kind te stimuleren. Lezen is namelijk belangrijk voor het verbeteren van de leesvaardigheid en de algehele taalontwikkeling, zoals het vergroten van de woordenschat. Niet alleen doen de Nederlandse Spoorwegen mee aan leesbevordering, ook bij de McDonalds vinden kinderen tijdens de Kinderboekenweek een boekje tussen hun frietjes 🍟📚.

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Buro Klink een happertje gemaakt. Een happertje ken je vast nog wel uit je eigen basisschooltijd. Het is zo’n papieren vouwwerkje die je zelf kon invullen en waarmee je keuzes kon maken. Ik heb ‘m alvast voor jullie ingevuld. Gebruik het tijdens het lezen, zo wordt het lezen ineens veel leuker.

Veel leesplezier!

Happertje dyslexie Utrecht

Heb je vragen over het lezen of vermoed je dyslexie bij jouw kind? Neem contact met mij op.

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.