a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Image Alt

Over Manon

Hallo! Ik ben Manon Grijpink, orthopedagoog in Utrecht en Woerden en omgeving en het gezicht achter Buro Klink.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht waar ik de master Sociale Wetenschappen heb afgerond. Daarvoor was ik leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs. Als moeder van twee kinderen begrijp ik goed dat het geluk van je kind altijd voorop staat. Ik ben dan ook heel gedreven kinderen hun lach weer terug te geven wanneer het leren niet vanzelf gaat. Dit doe ik door samen te werken met ouders en school en aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. Immers, het kind is het meest gebaat bij een volledige informatieuitwisseling en een door allen gedragen ondersteuning.

Ik ben heel gedreven kinderen hun lach weer terug te geven wanneer het leren niet vanzelf gaat.

Ruim 5 jaar werk ik als zelfstandig orthopedagoog bij Buro Klink. Ik heb veel ervaring in het onderzoeken en behandelen van kinderen in het basisonderwijs. Ik werk voor ouders, maar ook voor scholen die kinderen extra begeleiding willen bieden of adviezen vragen. Onderzoeken en behandelingen kunnen zowel op school als op de praktijklocatie plaatsvinden. Belangrijk is samen op zoek te gaan naar een vertrouwde en veilige omgeving voor het kind. Samen met u en het kind kijk ik naar wat het beste past.

Manon is basis-orthopedagoog met basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD). Zij is geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO).

Tijdens onderzoek en behandeling zijn drie basisbehoeften van belang:

a

Relatie

Kinderen hebben behoefte aan sociale verbondenheid en het gevoel geaccepteerd te worden. In een veilige omgeving kunnen kinderen optimaal leren en presteren.

a

Competentie

Kinderen hebben de natuurlijke behoefte te laten zien wat zij kunnen. Dat kan alleen wanneer hulp is afgestemd op de mogelijkheden en (basis)behoeften van het kind.

a

Autonomie

Pas wanneer een kind het gevoel heeft eigen keuzes te maken en gedrag te kunnen bepalen zal het in gaan zien dat zij hun leergedrag kunnen sturen.

Mijn opleidingen

Pabo (2003-2007)

Logopedie (2007-2008)

Master Special Education Needs (2008-2009)

Orthopedagogiek (2009-2013)

Mijn ervaring

Pedagogisch medewerker (2007-2011)

Leerkracht basisonderwijs (2009-2013)

Remedial teacher (2011-2012)

Orthopedagoog (2013-heden)

Bent u op zoek naar een orthopedagoog in Utrecht of Woerden? Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op. Stuur mij een berichtje via het contactformulier.