Buro Klink

  /  Dyslexie   /  Ik ben niet dom, ik heb dyslexie!

Ik ben niet dom, ik heb dyslexie!

Een korte film van 18 minuten over een jongen met dyslexie. De film neemt je mee in het leven van Christian.

Christian is 10 jaar oud en worstelt met zijn dyslexie. Het maakt hem onzeker en boos. Uit de dyslexie test is gebleken dat Christan niet dom is, maar dat het lezen en spellen moeizaam gaat vanwege zijn dyslexie.

Als je dyslexie hebt, volgt vaak dyslexiebehandeling. De insteek van dyslexiebehandeling is het lezen en spellen op een hoger niveau krijgen. Ondanks de dyslexiebehandeling die Christian heeft gehad, blijft het lezen en spellen echter moeizaam en ziet hij zijn toekomst somber in. Zo blijven het maken van zijn huiswerk, het afkrijgen van schoolwerk en de confrontatie van het schoolrapport een uitdaging voor Christian. Ook zie je de angst voor het geven van zijn boekbespreking. Maar dat blijkt nergens voor nodig. Aanrader!

Leuk detail is dat de maker van de film zelf dyslexie heeft. Zij weet als geen ander dat het ook goed kan komen, ook al heb je dyslexie :-).

Bekijk hier de film.

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.