a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Buro Klink

  /  Dyslexie   /  De Ducklexie voor kinderen met dyslexie
Ducklexie voor kinderen met dyslexie

De Ducklexie voor kinderen met dyslexie

In oktober 2018 kwam het leukste weekblad voor kinderen, de Donald Duck, met een uitgave voor kinderen met dyslexie; de Ducklexie. Er is inmiddels ook een zomeruitgave! Super leuk voor in de vakantie voor kinderen met leesproblemen of dyslexie! In mijn praktijk in Utrecht zijn beide Ducklexies al een ware hit!

De Donald Duck

Wie kent ‘m niet? De Donald Duck! Al jaren een favoriet weekblad bij kinderen en volwassenen. Heerlijk om de avonturen van Donald, Katrien, Kwik, Kwek en Kwak en Oom Dagobert te lezen. Wie heeft er vroeger geen abonnement op de Donald Duck gehad? Het was voor mij altijd een feestje om op vrijdag de nieuwe Donald Duck weer door de brievenbus te krijgen!

Lezen

Lezen is belangrijk voor het verbeteren van de leesvaardigheid en de algehele taalontwikkeling, zoals het vergroten van de woordenschat. Bij stripverhalen zorgt de combinatie van plaatjes en tekst ervoor dat de nieuwe woorden makkelijk te begrijpen zijn. Daarmee wordt de woordenschat van kinderen vergroot. 

Dyslexie of leesproblemen?

Maar voor kinderen met dyslexie of kinderen met leesproblemen is het weekblad niet zo vrolijk als de slogan op de voorpagina van de Donald Duck doet zeggen. Vaak zijn de kleine lettertjes en de hoeveelheid tekst in de Donald Duck erg lastig voor deze groep kinderen. Het plezier dat veel kinderen bij het lezen van dit tijdschrift hebben, kennen zij niet of het ‘lezen’ beperkt zich enkel tot het kijken naar de plaatjes. Het vrolijke weekblad heeft daarom een speciale editie op de markt gebracht voor kinderen met leesproblemen of dyslexie, de Ducklexie. En deze zomer komen ze dus weer met een speciale uitgave!

Ducklexie

De eerste Ducklexie werd vorig jaar gepresenteerd in oktober, op de Dag van Dyslexie. In deze speciale editie wordt gebruik gemaakt van een speciaal lettertype en lettergrootte en zijn de verhalen korter dan in de echte Donald Duck. Ook de tekeningen zijn rustiger gehouden, zodat deze niet afleiden tijdens het lezen. Met de komst van de Ducklexie is het zoals de slogan op de voorpagina luidt: “Vrolijk lezen voor iedereen!”. Het is goed om in de zomervakantie te blijven lezen om een ‘zomerdip’ te voorkomen. Kinderen met leesmoeilijkheden kunnen namelijk, wanneer zij niet of nauwelijks lezen in de 6 weken dat zij zomervakantie hebben, enorm terug zakken in leesniveau.

Dyslexiebehandeling

Onder de kinderen die ik behandel voor dyslexie is de Ducklexie een ware hit! Ik word niet betaald voor dit verhaal, maar allemaal wilden ze de Ducklexie lezen. Er is zelfs een kind dat eerst niks met De Donald Duck had, maar nu geen genoeg kan krijgen van de Ducklexie. Hij leest hem inmiddels voor de vijfde keer en we oefenen nu steeds vaker in ‘gewone’ Donald Ducks. Omdat hij bijna jarig is, heeft hij een abonnement op de Donald Duck voor zijn verjaardag gevraagd. Kortom, veel leesplezier, ook voor kinderen met dyslexie :-). 

Natuurlijk heb ik de nieuwe zomereditie van de Ducklexie ook meteen besteld om te gebruiken tijdens de dyslexiebehandeling in mijn praktijk in Utrecht.

Heeft jouw kind moeite met lezen en vermoed je dyslexie? Neem vrijblijvend contact met mij op! 

Wil je de Ducklexie ook bestellen? Ga naar deze website

Donald duck ducklexie dyslexie zomereditie